BÖZSILAND

Nagyon szubjektíven nagyon Nagy-Britanniáról

Mindennapi morzsák

2016. július 10. 14:05 - Wolf Claw

1. rész

"Az angol építészet legjobban úgy jellemezhető, hogy ezeket a házakat a habarcs és a Mindenható tartja össze. Bár Londonnak kiépített csatornahálózata van, amit rendszeresen pucolnak mégis minden alkalommal amikor kinyitom a vízcsapot attól félek kijön a Temze."

A vezetékek falban való elhelyezkedését sem firtatnám mert valószínűleg nem lenne egészséges. Ami fontos, itt háromágú villásdugó a menő, vagyis a dugalj is ilyen kialakítású. Igaz a harmadik ág műanyag, és innentől kezdve semmi értelmét nem látom de ha itt a kiló az font, a méter az láb, akkor ez már csak apróság. Az egyik lakótársunk adott egy tippet hogyan spóroljuk meg az átalakító költségét de nekem inkább megér 1-2 fontot az életem. Itt jegyezném meg, hogy az EU szabvány szerinti átalakítót a postán is lehet kapni legkevesebb kettő és fél fontért (ha jól emlékszem). Biztosabb is ott megvenni, mert amit én az első nap vettem az egyfontos boltban (lásd: 100 Ft-os bolt otthon) az cirka fél órát bírt. Ha már villany... itt a gáz, és villanyórákat a régebbi házakban nem olvassa le senki! Illetve az ott lakók igen, de nem jön ki ember ezért és számlát se küldenek! Nem azért mert ingyen van, vagy mert lusták kiszaladgálni hanem mert feltöltős a rendszer. A mi házunkban a villanyórához egy pendrive van, a gázhoz meg kártya. Bemész egy olyan boltba ahol ki van írva, hogy gáz és villanyóra feltöltés, viszed a kis eszközt ami az órához tartozik, megmondod mennyit akarsz rátölteni, kifizeted, rátöltik, hazaviszed, órába bedugod és boldog vagy kurvára mert egy ideig most nem fogsz gyertyafénynél netezni. Még csak gondolkodnod sem kell, mert az óra megmondja mekkora összeg van még hátra mielőtt kazár zsidóként egy sötét, fűtetlen szobában kezdesz el anyázni. Itt nincs olyan, hogy ha majd nem fizetsz jól kikapcsoljuk aztán lophatsz a szomszédtól! Az úgynevezett TV licence díjat előre elkérik ahogy rájönnek hogy nálad egy online sugárzás megtekintésére alkalmas eszköz van. Már alapból feltételezik hogy te BBC-t, Channel 4-t, Sky-t, stb. fogsz nézni a neten élőben, és ha nem akkor is! Fizetsz egy olyan szolgáltatásért amit nem is biztos, hogy tényleg használni fogsz vagy akarsz egyáltalán. Ők előre eldöntötték, te meg járhatsz utána hogyan kérd ennek a törlését. Nem is értem otthon miért nem vezették még ezt be?

Liverpoolban sem sokkal jobb a helyzet csak itt nem a Temze jön ki csak a Mersey folyó. Egyébként a terv hogy páromék is jönnek ki majd hamarosan (annyira hamarosan ahogy lesz rá keret) és ennek kapcsán a helyi ingyenes újságokban mindig jobbnál jobb házak képeibe botlom, csak valahogy élőben sosem láttam még egyet se sajna. Szerencsére az ASDA jobb minőségű cuccokat forgalmaz mint a mindenféle bevándorlók által üzemeltett 99 pennys bolt így az átalakító amit első nap vettem még mindig teljesen jól üzemel. Ja és ha már áram. Momentán heten vagyunk egy 20 fontos feltöltésre ami jó esetben másfél hétig elég. Persze csak azért mert én gondosan ellenőrzöm és mielőtt lefogyna elballagok és feltöltetem. Az internet havi 10 font fejenként ami fix de hogy mikor tudod használni attól függ hogy az áram mikor akar szabira menni. Márpedig itt bár szerencsére kismegszakító van, de azért 7 ember laptopjai,telefonjai,plusz a mikró,kenyérpiritó,mosógép,két hűtő rendesen esznek. Szóval feszültség akad bőven az elektromos hálózatban és egymás között is mert a lengyel-magyar nem mindig két jóbarát. De erről majd máskor

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://bozsiland.blog.hu/api/trackback/id/tr78878470

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása